Nieuws

Finance

De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft RJ-Uiting 2019-10: 'Ontwerp-richtlijn 655 Zorginstellingen' gepubliceerd. In deze RJ-Uiting stelt de RJ voor om RJ 655 Zorginstellingen aan te passen als gevolg van gewijzigde Regelgeving verslaggeving WTZi en Regelgeving Jeugdwet. Zo'n 1,3 miljoen eenmanszaken in Nederland krijgen voor 1 januari 2020 een nieuw btw-identificatienummer van de Belastingdienst. Dit nieuwe nummer heeft geen koppeling meer met jouw BSN-nummer (burgerservicenummer).

Zorg

Drie kwart van de in totaal bijna 100.000 psychotische patiënten in Nederland krijgt niet de psychotherapie die zij volgens specialisten nodig hebben. Ook medicatie wordt niet volgens de voorgeschreven richtlijnen verstrekt. Amsterdam bezuinigt de komende jaren miljoenen op de mantelzorg. Zorgorganisaties zijn boos, politieke partijen willen de besparing terugdraaien. ‘Dit is een beschamende vertoning.’

Blockchain

Softwarefabrikant Microsoft heeft bitcoin (BTC) toegevoegd aan haar spreadsheet-programma Excel. Blockchain is het medicijn voor veilige en gepersonaliseerde zorg. Veel Nederlandse zorgorganisaties zijn al bezig met de implementatie van deze techniek.